Kitchen time


==========================================================

Ziua mea, 7 iulie 2024

pepene galben cu prociuto di Parma


=================================================================

Paște 2024

















================================================================== 

Tort de ziua Noriei 28 feb 2024





=================================================================

Crăciun 2023








=================================================================

25.08.2023 - masă pe terasă





=======================================================================

12.07. 2023 - Ratatouille provensal, cu dovlecei din grădina noastră de legume, mâncat cu pâine cu semințe. E nevoie de un dovlecel, o vânătă, ceapă, ardei, roșii, sos de roșii, sare, piper, ierburi. Se taie legumele felii și se așează în tavă în picioare, mozaic, pe un pat de sos de roșii. Se adaugă sare, piper, ulei de măsline, mozarella, usturoi ( puse printre legume) și plante aromatice și se dă la cuptor.






=======================================================

10 mai 2023 pe terasă - mușchiuleț de porc la cuptor, catofi dulci la cuptor cu gorgonzola și salată cu sos de iaurt






======================================================================

Paște 2023, 16 aprilie














===================================================================

Tort cu bezea - Crăciun 2021

Tartă „Anca” - Crăciun 2021


Choux a la creme - Crăciun 2021

An nou - 2021

Masa de Crăciun - 2021
Tort cu mascarpone și fructe de pădure (20 aug.2021, ziua lui Sorin)



Masă 5 august 2021



 

Ouă de Paște 2021, vopsite cu coji de ceapă și turmeric

 

                                               Tort Pădurea Neagră vintage - 18.04.2021



 

 

                                             Tortul de ziua Noriei, 28.02.2021
 

                                                      găluște cu prune - 25.10.2020


       gutui umplute cu orez cu mirodenii coapte pe pat de ierburi - rețetă Ierburi uitate - 25.10.2020


                                                   soufle de conopidă - 25.10.2020
 

mușchi de vită cu piure, caise și vișine călite în unt (18.10.2020)


  muschi de vită, cu piure si salata de kale (18.10.2020)


ficat de pui calit in unt, cu visine, avocado si mazare (8.10.2020)


Ton cu legume, 20.09.2020


Tartă cu fructe (vișine, caise, prune, afine etc.), 27.07.2020 - 4 ouă, 3/4 cană zahăr, 3/4 cană făină (albusuri spumă cu zahar, se adauga galbenusurle batute si apoi faina, se asaza in tava unsa si tapetata cu faina, sepun deasupra fructele, apoi la copt la 180 grade)


gem de caise, 25.07.2020 - 2, 5 kg caise fara samburi, 1 kg zahar, zeama de la o lamîie



Paste cu sos de rosii - 25.07.2020


Clafoutis cu cireșe - 22 .06.2020


Tort bezea - Paște 2020

supă de dovleac - ian 2020 (ceapă, morcov caliti, dovleac bucati, rozmarin, sare piper)


Tarte cu mure de pădure pentru Noria- 29 iulie 2019

Add caption


Flori pe masa de Paște - 28 aprilie 2019



                         Tortul de Crăciun 2018 ( blaturi de bezea cu nucă și cremă fiartă de cacao)



Paște 2018





 Experimente - tagliatela cu costiță, brocoli, ardei iute, un pic de piper, parmezan și busuioc proaspăt (în ulei de măsline se călesc împreună bucățele de costiță, 3-4 feliuțe mici de ardei iute, 3-4 buchețele de brocoli și se mestecă cu pastele fierte - 13 feb 2018













platiu cu branzeturi, struguri, nuci și smochine
Revelion 2017 - tot de genul„puțin și bun”și pregătite de noi

andive cu cremă de brânză și merișoare

icre in tarte uscate

rulouri din dovlecel și telemea

somon pe biscuiți sărați

blue cheese cu merișoare

salată țelină cu măr, stafide, nuci, miere

prosciuto cu pepene galben


smochine și blue cheese


mușchi vită, ciupeci, slată gulie cu măr, cartofi dulci, sos gorgonzola, zmeură, merișoare, semințe

tartă cu cremă vanilie și coacăze


De Paște 2017 - ouă vopsite cu zeamă de afine (cele mov și albăstrii) și turmenic (cele galbene). Cu sfecla roșie nu a mers.


curmale cu parmezan si prosciuto










De Revelion 31.12./2016 - un meniu de genul ”puțin și bun”

platou branzeturi - gouda, blue cheese, capra
somon pe crackers sarati, cu smantana si icre
salata telina, morcov si mar, cu miere, nuci si stafide

castraveti cu crema de branza facuta in casa

muschiulet de porc cu salata de gulie (plus mar, lamaie, ulei de masline), avocado, varza de Bruxelles, fructe de padure si sos de gorgonzola


ansoa cu masline




24/12/2016 - biscuiți de Crăciun (unt, făină, ouă, cuișoare și alte mirodenii, plus forme de la IKEA)


18/12/2016 - salată cu kaki, avocado, gulie, salată verde, semințe, feta (plus lămâie, ulei de măsline)



7/07/2016- tort la aniversare, cremă de cacao și blat de bezea, plus coacăze din grădină.
Somon de Sf. Ion


Cu roșu, de Crăciun

Ultimul prânz pe terasă


Bucătăreală de noiembrie
















Orez inspirație de toamnă
















Culoarea anului

I cannot believe I made that cake

 Apple Crumble












 Somon cu fasole verde și sos de portocale










Tort de botez - Noria, august 2015


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu