23 ian. 2018

Floarea zilei - Cyclamen

În fiecare an, cam pe vremea asta, cumpărăm cyclamen (fotografia de mai sus) și pentru că simțim nevoia de un pic de culoare, și pentru că este irezistibil de suav. L-am scos afară doar pentru poză, altfel, acestui cyclamen miniatural îi place în interior, la temperaturi moderate și lumină. Va face flori până prin martie, după care intră în repaus vegetal până prin octombrie, când(dacă ești norocos!) începe iar să facă boboci.


În a doua fotografie e unul dintre cele 2 soiuri de cyclamen de exterior pe care le avem în grădină. Hederifolium înflorește prin noiembrie și are flori roz deschis și frunze ca cele de iederă. Pe celalalt soi, coum, îl așteptăm să înflorească pe la sfârșitul acestei luni. Va fi de culoare roz închis spre roșu, cu frunze rotunde. Le-am plantat cum am citit că trebuie făcut, mai pe la adapost, sub arbuști sau copaci. #floareazilei

2 comentarii:

  1. La mine in gradina au avut doar frunze in toamna asta ... Nu le-a priit vara secetoasa. Dar eu ma pot bucura de ciclame usor, e deajuns sa trag masina pe dreapta :)
    Ale tale sunt splendide si ce grozav ca le poti avea in casa in perioada asta, cand nu e de scos nasul afara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti o norocoasa!E clar ca pe la noi cresc foarte greu in gradina. Au iesit dupa 2 ani de la plantare și sunt anemici.Sper sa treaca si de iarna asta.

    RăspundețiȘtergere