16 feb. 2016

Garden Bloggers’ Bloom Day - February 2016

Extrem de cald la mijlocul lui februarie și destule ”înflorite” pentru această perioadă a anului. E aer de primăvară, cu miros de ghiocei, căci ei sunt mulți și în plină floare. Am 3 soiuri, cel obișnuit,   Galanthus Nivalis, gigantul Galanthus Elwesii și preafrumosul Leucojum vernum/ spring snowflake/ ghiocelul bogat.Very hot mid February and quite many flowers in bloom for this time of the year. It smells like spring and snowdrops as they are so many and in full bloom these days.

Parcă special pentru GBBD a înflorit și prima brândușă albă, soiul Jeanne D Arc./ Has just bloomed for GBBD.


Preafrumoasa Stea a Bethleemului, Ornithogalum balansae, e și în colțul de pădure și într-un container:


Nu lipsesc niște accente de albastru, de la viorele și niște viole plantate astă toamnă:/Some blue accents from Scillas and violas planted last autumn.


Primulele sunt nelipsite în această lună atât cele ”autohtone”, care încep să se deschidă, cât și ”nou venitele”, pentru că nu mă pot abține și în fiecare februarie mai plantez câteva./Old and young Primulas.


Sunt flori și în aranjamentele pe care le-am făcut în aceste zile, că ”m-au mâncat degetele” și mi-a fost dor de culori frumoase./ And several arrangements.


În grădina din interior e camelia albă, înflorită în aceste zile și jardiniera cu flori de primăvară./ Camellia and the indoor spring flowers.


Please visit Carol at May Dreams Garden to see what's blooming in other gardens from around the world.

6 comentarii: